Boek nu bij Hotel Landgoed Waterland

Over Landgoed Waterland Landgoed Waterland heeft een schitterend 18e eeuws monumentaal landhuis temidden van 26 hectare natuurgebied. Wanneer u door de fraaie toegangspoort de lange oprijlaan volgt, na het parkeren wandelt u richting het monumentale landhuis welke als een geweldige verrassing werrijst.

Een unieke monumentale locatie

Landgoed Waterland is een unieke monumentaal landhuis in de randstad (Velsen-Zuid) nabij Haarlem en 15 minuten van Amsterdam/Schiphol en bezit een eigen parkeerterrein tot 150 auto's.
Landgoed Waterland is niet alleen zeer geschikt voor feestelijke en ceremoniele gelegenheden met een exclusief karakter, maar ook voor zakelijke evenementen, zoals vergaderingen, brainstormsessies, seminars, presentaties, overnachtingen en prive diners.Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding en een persoonlijk gesprek zodat we voor u geheel vrijblijvend en op maat een voorstel kunnen maken.


Historie

De Gouden Eeuw had de Republiek der Zeven Verenigden Nederlanden in rijkdom en macht naar de wereld top gebracht en het gemis van adellijke titels werd gecompenseerd door relaties te ontvangen in fraaie en lommerrijke buitenplaatsen. De rand van het Wijkermeer was hiervoor bij uitstek geschikt vanwege de bereikbaarheid over het IJ.

Bewoners van Landgoed Waterland

De geschiedenis van Landgoed Waterland gaat terug tot de dertiende eeuw, maar van de hofstede Waterland wordt pas voor het eerst melding gemaakt in 1717, wanneer de weduwe van Cornelis Munster de hofstede verkoopt voor fl. 15.860,-. Dirk Trip laat in 1742 de geometrische tuin aanleggen en bij de bouw van het huidige landhuis werden de beste vaklieden ingeschakeld. De decoraties zijn ontwerpen van Pieter de Swart, hofarchitect van stadhouder Willem IV, die verantwoordelijk was voor onder andere de bouw van het vroegere Paleis Lange Voorhout en de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. Verder kunt u in het huis behangschilderingen van J. Augustini bewonderen.

De Stijlkamers van Waterland

De zalen en vertrekken van Landgoed Waterland zijn royaal van opzet en zijn geheel in stijl van het huis gemeubileerd. Ieder vertrek heeft zijn eigen uitstraling en is voor diverse doeleinden geschikt.
Zo zijn er de Anti-Chambre (30 m2), de Salon (46 m2), de Heerenkamer (38 m2), de Zomerzaal (52 m2, de Rookkamer (25 m2)en de Jachtkamer (30m2). De vertrekken aan de achterzijde van het huis hebben uitzicht op het schitterende park met zijn waterpartijen en rododendrons. Het park is zeer geschikt voor zomerse evenementen. Waterland biedt plaats aan maximaal 250 gasten.
  • "Op zoek naar een perfecte locatie in de buurt van Haarlem, Amsterdam en Schiphol waar in alle rust uw zakelijke bijeenkomsten kunt plaatsvinden?"

  • "Of het nu gaat om een vergadering, een presentatie, seminar, een lunch, diner of compleet bedrijfsfeest, op onze toplocaties 'Het Oude Slot' en 'Landgoed Waterland' kunnen wij aan alle wensen voldoen in een dynamische en inspirerende omgeving."

  • "De Post Verkade Groep ontvangt u en uw relaties graag op het landelijke en Bourgondische Het Oude Slot in Heemstede."

Populair binnen Landgoed Waterland

Trouwen op Landgoed Waterland

Huwelijksdag

Voor een onvergetelijke huwelijksdag is Landgoed Waterland een geweldige keuze. Het landgoed kan gedurende uw mooiste...

Lees verder

Medewerker Bediening - Landgoed Waterland te Velsen-Zuid

Vacatures

Post Verkade Groep zoekt medewerkers bediening voor de locaties Landgoed Waterland (Velsen-Zuid) en Het Oude Slot...

Lees verder

MaDiWo Wedding

Huwelijksdag

Het hele jaar door hebben wij voor een geweldige huwelijksdag een speciaal Wedding Arrangement samengesteld voor een...

Lees verder

Direct reserveren of vragen? Bel 023-5470496 mail ons